2013. május 13., hétfő

No Rain No Rainbow - 6. fejezet


- Mi történt tegnap este? – Charo lassan tette fel a kérdést számonkérő hangnemben, hiszen nagyon is jól emlékezett még arra, amikor elkezdték a játékot Mesuttal. A dolgok nagyjából a második kör után vesztek el, onnantól kezdve csak néhány részlet ugrott be neki. Egy bizonyos csók viszont tisztán rémlett az emlékeiben, csupán nem akarta elhinni, hogy azt ő tette. Ám a fiúk csak csendben álltak. – Miért volt ez a szobámban?! – emelte fel kétségbeesetten Mes pólóját. Félt attól, hogy a csók után esetleg több is volt, mint kellett volna.
- Be voltál rúgva. Ahogy én is, és te azt kérted, csókoljalak meg. Én pedig megtettem – hajtotta le a fejét Özil, mire Char lehunyta a szemét, Alvaro pedig csak megilletődötten dőlt neki a hozzá legközelebb lévő falnak. Kezdtek érdekes fordulatot venni a dolgok. – De nem történt más! Megláttam azt a fotót az éjjeliszekrényeden, és rádöbbentem, hogy le kéne állni. Aztán kimentem vízért neked, és mire visszajöttem, te már aludtál – magyarázta Mesut tiltakozva, hogy neki volt annyi esze, hogy ne használja ki az alkalmat. Pedig megtehette volna.
- Megkérhetnélek, hogy most menj el? – dobta oda a srácnak a pólót Charo. Nem volt él a hangjában, nem kiabált, csak csendben távozásra szólította fel őt. Mes pedig nem tiltakozott. Csak lassan felhúzta a felsőjét, majd biccentett Morata felé, és elhagyta a helyszínt. Megértette a lány érzéseit, hiszen nagyon jól tudta, hogy neki ott van Fabián. De valahogy mégsem hagyta nyugodni a gondolat, hogy maga Charo kérte meg rá, hogy csókolja meg. Az a csók pedig rádöbbentette, hogy őt nagyon is vonzza ez a hűvös viselkedés.
-  Szerintem tényleg nem akart rosszat – közölte Alvaro, miután becsukódott a bejárati ajtó, Char pedig két kézzel beletúrva a hajába a konyha felé vette az irányt. Nem szólalt meg, csak levett egy fejfájás csillapítót, és bevette azt. – Ez ugyanúgy a te hibád is, nem róhatod fel ezt az egészet csak neki – követte őt öccse, Charo pedig lecsapta a poharat a pultra, és megfordult.
- Tudom, oké?! Tudom – halkította le egy kicsit a hangját megtörten. Tökéletesen tisztában volt a tettével, és pont ezért volt ennyire kiakadva. Mert tudta, hogy hibát követett el, ám volt még valami a háttérben. – Csak egyszerűen hagyjuk.
- Most már fejezd be a mondatod! – fonta össze a karjait Alvaro, mialatt nővére elkezdett ügyködni a kávégéppel.
- Semmi. Csak tudom, hogy most ki kéne akadnom, és ki vagyok akadva, de nem úgy. Vagyis érted, szóval… áh ez képtelenség! – azzal nekidöntötte a homlokát a feje vonalában lévő polcnak. Nem volt képes kimondani azt, amire gondolt, mert reménykedett benne, hogy ezt csak a másnaposság miatt érzi. De valami nem úgy „működött benne, ahogy kellett volna.
- Várjunk csak… Te nem amiatt vagy dühös, hogy majdnem megcsaltad Fabiánt – jelentette ki a fiatalabbik Morata egyenesen a nővérére nézve, aki erre ijedten kapta fel a fejét.
- Miről beszélsz?
- Ismerlek már. Ha ez bántana, akkor már rég Mesutot hibáztatnád azért, ami történt. Téged az zavar, hogy most nem a bűntudat uralkodik benned. Igazam van? – vonta kérdőre Charot Alvaro. A lány viszont köpni-nyelni nem tudott. Mélyen legbelül ugyanis sejtette, hogy némileg igaza van a testvérének, hiszen amit most érzett az nem volt más, mint kíváncsiság. Kíváncsiság az iránt, hogy milyen lehetett Mesut csókja. De ezt nem akarta elfogadni. Ő nem válhatott olyanná, mint azok, akik semmi bűntudat nélkül megcsalják a barátjukat csak azért, mert ő éppen nem tud semmit sem tenni ellene.
- E-ez nem igaz! – tiltakozott.
- Aha, persze. Na, nem mintha bele akarnék szólni, vagy ellenezném, mert Mesut nem rossz srác. Csak az időzítésed nem igazán passzol, hogy rájöjj, nem Fabián kell neked – Alvaro közben elkezdte kiönteni a kávét, mert Charo gondolatai teljesen máshol jártak, ezért úgy döntött, megcsinálja ő a reggeli koffeinadagot.
- De nekem Fabián kell! Őt szeretem jelentette ki az idősebbik Morata, amivel tulajdonképpen saját magát is próbálta meggyőzni. Nem tudta eldönteni, hogy mit érez, és miért kételkedik. Hiszen eddig megingathatatlan volt. Soha eszébe sem jutott megcsalni a barátját, most meg itt van ez az egy alkalom, és már is kezd összedőlni körülötte minden. Azt sem tudta megmondani, hogy ez az egész akkor is megtörtént-e volna, ha esetleg nem Mesut jött volna be a képbe. És egyáltalán miért van rá ilyen hatással a fiú?
- Jó-jó, persze. Nyilván azért feküdtél le majdnem valaki mással – bólogatott Alvaro, amitől nővére csak még jobban kiakadt.
- Nem tudnád befogni?! Hadd tudjam már én, mit miért csinálok – förmedt rá Charo, mire a fiatalabbik Morata csak felemelte a kezeit, mert látta, hogy Charral most nem érdemes vitázni. Persze tudta, hogy nehéz lehet most a lánynak, csak megpróbálta rávezetni arra, hogy ne próbálja meg saját magát is becsapni, mert abból csak rosszul jöhet ki. Inkább most tisztázza le magában a dolgokat, és onnantól kezdve minden egyszerű lesz.
- Remélem, tényleg tudod is.

Az elkövetkezendő négy napban Charo ideje nagy részét a kórházban töltötte Fabián mellett. Csak nagyritkán mozdult el mellőle, amikor az orvos arra szólította fel, és amikor véget ért a látogatási idő. A szülei ezt annak tudták be, hogy nagyon hiányzik neki a srác, és kezd egy kicsit depressziós lenni, így fel akarták dobni valamivel. Egyik nap elhívták ebédelni magukhoz, de a lányon ez sem segített túl sokat. Egyedül Alvaro volt csak tisztában azzal, hogy minek köszönhető nővére viselkedése. Tudta, hogy Char most így próbál meg vezekelni a bűnei miatt, amiről természetesen Fabiánnak nem volt tudomása, de barátnője ettől jobban érezte magát. Így próbálta meg lenyugtatni a lelkiismeretét.  
Charo az edzések közelében sem járt nagyon. Direkt kerülte őket, nehogy összefusson véletlenül Mesuttal, mert akkor meg kellett volna beszélniük a dolgokat, ő pedig nem állt rá készen. Még a tegnapi meccsre sem ment ki, pedig általában, ha nem volt programja, akkor gyakran kilátogatott megnézni a csapatot, ha másért nem, hogy láthassa az öccsét, vagy beszélhessen vele.
Aznap is a kórházban volt éppen. Miután beszélt az orvossal barátja állapotát illetően, kiment egy kicsit a büfébe, hogy megigyon egy kávét. Nem aludt túl jól mostanság, és az, hogy nem nagyon tapasztalható változás Fabiánnál sem segített ezen túl sokat. Csak kábán bámulta a falra szerelt tévét, ahol éppen az előző esti meccset ismételték. Már a vége felé járt a mérkőzés, a labda éppen Di María-nál volt, aki Mesutnak passzolt, csakhogy a Real tízese miután levette a labdát, a földön kötött ki. Char ezzel még annyira nem törődött, gondolván, hogy biztos csak játssza az agyát a fiú, csakhogy mikor már azt mutatták, hogy nem tud ráállni a jobb lábára és hozzák a hordágyat, kissé összeszorult a szíve. 
Nem volt jóérzés így látni Mest, főleg, hogy közeledett a Király Kupa döntője, és nem tűnt túl könnyednek az a sérülés. Furdalta az oldalát a kíváncsiság, hogy vajon mi lehet a török-némettel, hiszen ez a tegnapi meccs ismétlése volt, ám ugye ő nem nagyon tudott semmiről. Pár napja csak egy dolog járt az eszében, és emellett teljesen elszigetelte magát minden mástól.
Tekintetét elvitte a televízióról, majd miután megitta a kávéját, visszament Fabiánhoz. Halványan elmosolyodva ránézett, megszorította a kezét, majd csendben távozott. A mobilján kezdett sms-t írni, csakhogy arra nem számított, hogy a legalsó szinten egy ismerősbe futhat bele. Szó szerint.
- Ne haragudj… - nézett fel, aztán nyelt egyet, mert meglátta, hogy kivel áll szemben. – Szia! – köszönt halkan, majd ellépett oldalra, hogy kikerülje a mankóval érkező Özilt.
- Helló! – köszönt a srác is, de ő is inkább csak a földet pásztázta. Fontolgatta, hogy esetleg felhozza a témát Charonak a múltkori alkalomról, de inkább elvetette ezt az ötletet, és egy szó nélkül tovább haladt. Char is így tett. Elrakta a telefonját, és önmagával viaskodott. Aztán egyszer csak megtorpant, és megfordult.
- Mesut! – a focista erre megfordult, és kíváncsian tekintett a lányra. – Csak meg szeretném köszönni neked a múltkorit. Hogy nem hagytad, hogy hülyeséget csináljak, és leállítottál – hangja őszintén csengett, mire Mes halványan elmosolyodva bólintott.
- Nincs mit. Nem vagyok olyan, aki kihasználná az ilyen alkalmakat – vonta meg a vállát, aztán egy pillanatra beállt közöttük egy kis csend. Özil már épp fordult volna meg, mert azt hitte, itt véget is ért a beszélgetés, mikor Charo lépett pár lépést felé.
- Ennyire rossz a lábad? – kérdezte hirtelen.
- Tessék? – Mesut hirtelen nem tudta, miről van szó, annyira meglepte, hogy Char most kedves vele.
- Ilyen súlyos az a sérülés? – ment még közelebb a lány, és végül megállt előtte fél méterre. Bármennyire is próbálta magával elhitetni, hogy nem érdekli őt ez az egész, azért mégiscsak aggódott a srácért. Ezt viszont megpróbálta más irányba elfordítani. Ha barátok lesznek, akkor az mindenkinek jó lesz, és senki nem fog sérülni.
- Ja, hát annyira nem vészes, csak az orvos azt mondta, hogy ma még ne nagyon álljak rá, ezért ezt kaptam. De ha minden igaz, akkor a döntőre jól leszek – mesélte kicsit lelkesebben Mes. – De azért vicces, hogy mindig a kórházban akarsz feldönteni – mosolygott rá a lányra, aki már szintén nem volt annyira letört, mint előtte.
- Legalább hamar el tudnak látni – nevetett Charo. Aztán eszébe jutott a fogadásuk tárgya, s mivel lezártnak tekintette a dolgokat a bocsánatkéréssel, ezért nyugodtabban merte ezt felhozni. – Egyébként van feléd még egy kérési lehetőségem, remélem nem felejtetted el – mosolygott pimaszul.
- Hogy is felejthettem volna? És, van már öleted, mi legyen az? – érdeklődött a fiú, mivel ő konkrétan örült ennek a felkérésnek. Mesutot továbbra sem hagyta nyugodni a gondolat, hogy azon az estén nem ő kezdeményezett, és valahogy már nem viszonyult olyan hidegen Charohoz.
- Lássuk csak. Mondjuk elhívhatnál valamikor egy kávéra.
- Csak ennyi? – lepődött meg Mes, mert sokkal nagyobb dologra számított.
- Hát nem a leglepukkantabb helyre gondoltam. Plusz mellé még lehet, hogy jöhet egy fagyi kehely, vagy süti… - sorolta Char. Eléggé feloldódott közöttük a hangulat, nyomát sem lehetett érezni a korábbi utálkozásnak. Az a múltkori affér elindított kettejük között valami visszafordíthatatlan folyamatot, ami talán teljes mértékben megváltoztathatja a viszonyukat. Ám ebből még bármi kisülhetett.
- Na hali! – abban a pillanatban Sergio jelent meg a színen akkorát rávágva barátja hátára, hogy Mesut elvesztette az egyensúlyát a mankókon, és rázuhant a vele szemben álló Charora, ezzel a földön kötve ki. Egy pillanatra csak néztek egymás szemébe, miközben Mes a lányon feküdt, de aztán észbekapott, és megpróbált minél előbb lekászálódni róla. – Ne haragudj! – próbált meg segíteni neki Ramos is, majd miután helyreállt a béke, inkább hátrébb lépett párat.
- Ne akard már, hogy ennél jobban lesérüljek! – korholta őt Mesut. Charo csak leporolta magát, de próbált jó képet vágni a spanyol irányába is.
- Azt hiszem, én most megyek – mondta mosolyogva, azzal intett a srácoknak.
- Oké, akkor majd megbeszéljük azt a kávét – köszönt el Mesut is, majd Charo elhagyta a helyszínt.
- Hát ez meg mi volt?

Vélemények (6.fejezet):
  
pollcode.com free polls 


6 megjegyzés:

  1. Szia!

    Hát Sergion nagyot nevettem. Az egy dolog, hogy tud időzíteni, de ez a jóbaráti gesztus :D Szegény Mes alig áll a fél lábán, ez meg kellemesen hátbavágja, csak hogy érezze a törődést :D De legalább megpróbált neki segíteni felállni. Kinéztem volna belőle, hogy olyan jót derül a dolgokon, hogy inkább leül egy közeli székre, végignézni, hogy mi sül ki a kecmergésükből. Mert lehet ezt is egy kerítői megmozdulásnak tekinteni :P

    Charo kétkedését meg tényleg megértem, nagyon nehéz lehet most szerencsétlennek :(

    Minden esetre nagyon várom a folytatást, remélve, hogy Sergionak még lesz valami hasonlóan jó húzása :D

    Puszi
    Dorcsa

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Hát igen, Sergio roppant figyelmes alak, de ő így fejezi ki a szeretetét.:D Bár mondjuk azt még én is el tudtam volna képzelni, hogy leül röhögni rajtuk, de most az egyszer nem tett ilyet. Lesz még rá alkalma bőven...

      Sietek a folytatással, és ahogy ígértem, Sergiora is szánni fogok egy teljes fejezetet minimum.:)

      Puszi:
      Eni

      Törlés
  2. Szia! :)
    Ajajaj Charo Charo... ez nem könnyű helyzet. A fiatalabb Morata meg volt, hogy rátapintott a lényegre... de sajnálom. Az időzítés, az a fránya időzítés! A legnehezebb és legrosszabb szituáció ami kialakulhatott közöttük. Ám hiába időzítés ide vagy oda, ami elindult az elindult. Márpedig köztük elindult valami nagyon konkrét.
    Hát Sergio nem hazudtolta meg magát! :D Ekkorát ütni... nagyot nevettem, szegény Mes... bár lehet annyira nem is bánta a dolgot?
    Hát nagyon kíváncsi vagyok mi fog kisülni majd a kávéból... mert ugye kávézni majd csak elmennek barátilag a fiatalok. Hjaj de várom én azt a folytatást, siess vele!! :)
    Remélem a döntőre rendbejön Mesut... és remélem Charo kint lesz a döntőn! Azt is remélem, hogy a Real Madrid megnyeri a döntőt. Ennyi kívánságom van csak! :)
    Sok puszi:
    m33dra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Charo bizony belekerült a dolgok közepébe, de majd megoldja valahogy. Ha más nem, Alvaro segít neki, mert ő azért ismeri a nővérét annyira, hogy tudja, mit érez a lány, még ha nem is vallja be magának. Az viszont biztos, hogy köztük elindult valami.:)
      Talán nem bánta annyira, inkább csak azért lehet kiakadva, hogy ennyire figyelmes barátja van.:D
      Háháá, én is remélem a dolgokat... :D Majd meglátjuk, a folytatással pedig pénteken jövök! :)

      Puszi:
      Eni

      Törlés
  3. Szia!
    Nagyon jó lett a rész, szerettem!
    Valahogy Charo reakciója nem lepett meg, hogy elküldte Mesutot. azt hiszem Alvaro beletalált a dolgok közepébe. Nekem is ez tűnt fel Charon. Nem az zavarja, hogy majdnem megcsalta a barátját, hanem hogy nem érez bűntudatot. Az az időzítés. Ajaj...
    Szegény Mesut. Reméljük hamar felépül. Sergio nem hazudtolta meg magát. Jót nevettem :) Mért nem lepődök meg rajta, hogy ilyet tett. szegény Mesut így sem át a legjobb helyzetben, erre rácsap a hátára. Igazán kedves, de komolyan xdd Örülök, hogy Mes és Charo barátian közelednek egymás felé. Vagy ez csak a látszat? Nagyon kiváncsi vagyok, és leszek mi lesz a folytatásban. Várom is nagyon!
    Puszillak Deveczke,

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszett!:)
      Igen, Charo szerette volna kicsit letisztázni magában a dolgokat, Mesut jelenlétében ez pedig nem igazán ment neki. Viszont Alvaro eltalálta a dolgokat rendesen...
      Mesut hamar felépül, a kupadöntőn már játszhat is legalább.:3 Sergio meg írás szempontjából a kedvenc mellékszereplőm, őt valahogy az életben is így képzelem el. :D
      Az meg, hogy ez csak a látszat-e, majd kiderül. ;)
      Mindjárt jön a folytatás!

      Puszi:
      Eni

      Törlés